Vrijstelling dividend in de personenbelasting

Posted by Admin, Posted on juni 7, 2018

Eén van de maatregelen van het zomerakkoord betrof de vrijstelling in de personenbelasting van een beperkte schijf dividenden. Bedoeling was spaargeld van de spaarboekjes weg te lokken naar aandelen. Heb je dus aandelen van beursgenoteerde of andere vennootschappen, vergeet dan niet in de aangifte de roerende voorheffing terug te vragen op de eerste 640 EUR dividenden die je dit jaar ontvangt. Op die manier kan je via de aangifte inkomsten 2018 (aanslagjaar 2019) 192 EUR recupereren. Deze maatregel geldt per persoon.

Wat hierboven is uiteengezet voor dividenden van aandelen waarin je je spaarcenten hebt belegd, geldt evenzeer voor dividenden uit de eigen vennootschap. Rijk wordt je er misschien niet van, maar wanneer je geïnteresseerd bent om voor de inkomsten van dit jaar 192 EUR roerende voorheffing te recupereren van de staat of een belastingvrij dividend uit je vennootschap te ontvangen van 640 EUR, brengen wij dit graag voor u in orde. Geef gerust een seintje.

Ook voor eventuele vragen, kan je ons steeds contacteren.