BTW-teruggaaf starters

Posted by Admin, Posted on mei 26, 2020

Als je een activiteit opstart moet je van bij het begin investeringen doen, terwijl je op dat moment vaak nog geen vast klantenbestand hebt en nog geen buffer hebt kunnen opbouwen. Dit zorgt soms voor liquiditeitsproblemen, temeer omdat de BTW-aangifte vaak een tegoed weerspiegelt omwille van de investeringen maar dat het lang duurt vooraleer men de terugbetaling van dit tegoed ontvangt. De FOD Financiën heeft getracht een oplossing te voorzien hiervoor.

Vanaf 1 januari 2020 kunnen startende ondernemingen gedurende de eerste 24 maanden vanaf de opstart van activiteiten een BTW-tegoed van minstens 245 EUR maandelijks terugvragen zodat de terugbetaling sneller kan verlopen.

Het enige addertje? Bij starters wordt vaak geopteerd voor de indiening van kwartaalaangiftes. De versnelde terugbetaling kan echter enkel worden toegepast als je ervoor opteert maandelijkse aangiftes in te dienen.