Eerste werknemer

Posted by Admin, Posted on oktober 21, 2020

De aanwerving van een eerste werknemer is een grote stap. Er komt best wat bij kijken en de algemene perceptie over loonkosten zorgt er soms voor dat ondernemers onzeker zijn om deze stap vooruit te zetten. 

Tot 31 december 2020 wordt de loonkost voor de werkgever gevoelig verminderd. De patronale basisbijdragen, die je als werkgever betaalt bovenop het brutoloon (meestal 25%), worden vrijgesteld.

Als je je eerste werknemer nog aanwerft in 2020, hoef je deze werkgeversbijdragen niet te betalen. De vrijstelling geldt voor onbepaalde duur, wat eigenlijk wil zeggen dat je voor je eerste werknemer nooit deze basis-werkgeversbijdragen moet betalen. De vrijstelling is ook niet persoonsgebonden, dus als de samenwerking stopt en iemand anders deze werknemer vervangt, blijft de vrijstelling doorlopen.

Als je eraan denkt een eerste werknemer in dienst te nemen in 2020 ben je zeker dat je de vermindering nog kan genieten. Het regeerakkoord voorziet in een verlenging van deze maatregel, maar de reglementering moet nog worden aangepast. Meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.