Flitscontroles coronamaatregelen

Posted by Admin, Posted on januari 8, 2021

De sociale inspectiediensten hebben aangekondigd flitscontroles te organiseren om na te gaan of de coronamaatregelen binnen bedrijven goed opgevolgd worden.

Men gaat bij deze controles bijvoorbeeld na of er voldoende sanitaire maatregelen genomen zijn (voorzieningen om de handen te wassen, papieren tissues om handen af te drogen, aanwezigheid handgel, poetsen van vaak aangeraakte objecten zoals deurklinken,…), of er voldoende aandacht besteed wordt aan social distancing (markeringen, looproutes, zitplaatsen, afstand tussen verschillende werkposten,…) en ventilatie van de werkruimtes, maar bijvoorbeeld ook nazicht op het Passenger Locator Form.

Je kan een checklist raadplegen via volgende website: https://www.siod.belgie.be/sites/default/files/content/download/files/20201210_siod_f_controlelijst_covid19.pdf